HTML

magyartalanság

Itt olvashatsz a történésekről. Mindennapi esetekről.

Friss topikok

Linkblog

A jó példa ragadós?

2009.05.19. 10:51 stabika

 

 

Tömeges csődök várhatóak az építőiparban

   avagy ismétlődik a Kőris Udvarház féle kálvária?

 

Jegybanki jelentés szerint tömeges csődökhöz vezethet az építőiparban a körbetartozás. A nagy generálkivitelezők munkáit alvállalkozóként mikro- és kisvállalkozások végzik akik néha nem kapják meg jussukat!.

Csőd. Csőd hátán.

Csődeljárás indult még 2004-ben a kecskeméti generálkivitelező Hírösép Rt. ellen, amely eközben 380 millió forinttal tartozik a Kőris Udvarházat építő alvállalkozóinak. A 16, zömmel mikro- és kisvállalkozó a 4 épületből álló 190 lakásos házba beépített építőanyagok és munkájuk ellenértékét így nem kapták meg. Nemcsak a Hírösép, hanem a beruházásokat finanszírozó Hírös Invest, sőt a Kőris Udvarház is csődbe ment, és felszámolták.

A megrendelő cége teljesen üres, az ERSTE bank finanszírozta. Így ami pénz volta cégben, azt a bank el is vitte.

Oda a 3 éves garanciális bejárás.

Mivel leálltak és nem végezték el azokat a feladatokat, amelyek az időjárás káros hatásaival szemben védenék a lakóépületeket, így. már volt, aki elköltözött az épületből, mert nem volt fűtés a lakásában. A lakók silány munkát kaptak. És a 3 éves jótállás is ezáltal ugrott!

Milliós Közüzemi tartozás. Elzárt gáz, villany!

Ugyanis több millió forintos közüzemi elmaradása volt a háznak.  Az első építtető által kijelölt  közős képviselet a Józsefvárosi vagyonkezelő volt, aki olyan hibákat követtet  el, hogy kifizetett olyan munkákat számla ellenében amik garanciálisak voltak. Így közel 2 milliós kárt okozott a háznak! Persze utána meg a leváltására sem ment el a közgyűlésre.

3 közös képviselő 6 év alatt.

Az új képviselővel is befürödtek a lakók, a Binder család mihelyt bekerült a TV ügyvédébe és kiderültek a csalásaik, máris leváltásra kerültek a közgyűlés keretében. A közel 30 társasházat vezető és egy 8 lakásos lakóparkot építő Binder család tagjai jelenleg a Lurdy ház parkolójában taxiznak. Maguk mögött hagyva a ház közel 5 millió ft os tartozását, amit ők vettek fel jogtalanul a bankokban, amit nem tudnak számlákkal elszámolni. Mondjuk, nem is nagyon akarnak.

Jelenleg 2 éve az Orczy fórumban is bizonyított Garita trio vezeti a ház ügyeit, megfelelő módon. Az elmúlt évben sikerült rendezni a kezdetektől (2004) a ház számláit, elszámolásait, költségvetését, hiányait). Mint SZVB tag tudom igazolni, hogy elég nehéz könyvelőkkel 190 lakóval, bankkal, volt , közben megszűnt képviselettel elérni azt hogy együttműködjenek.

5 év után is van még felszámolási eljárás

Jelenleg 2009.04.10-én záródott le talán az utolsó felszámolási eljárás, melyben több üzlethelyiséget, zárt és nyitott gépjárműbeállót próbáltak meg értékesíteni.

Bár nagyon sok lakó eladta és elköltözött a házból. Akik maradtak minden bizonnyal jó  döntést tudhatnak magukénak.

 

Zürős környék

Érdekes módon az utcafonti oldalon sokan mentek el. Éjszaka ugyanis nehezen bírható a hangoskodás, ricsaj ami a Diószeghy S. utcában lakók által generálódik. Hiába. Közel a kocsma.

Némi vigaszt adhat, hogy területrendezés fogadott el az önkormányzat 2008.03.11-én, így ha a gazdasági válság hatására , és jegyző elmondása alapján több évet húzódva, de végül is révbe érhet a ház és környéke 2015 környékére amikor is előreláthatólag több ház bontásra kerül, passzázst alakítanak ki. Pár házat felhúznak és renoválnak.

A jelenlegi gazdasági helyzetben, sajnos sok cég él azzal a lehetőséggel hogy jogerős lakhatási engedélykor felszámoltatja magát, így  az esetleges szomszéd házban okozott károkért ugyanúgy a jogutód, azaz a lakásvásárlók felelnek majd, mint ahogy ezen személyek esnek el jogos késedelem miatti kötbértől is.

 

 

Sajnos ezen kálvária miatt a háznak 2004 helyett csak 2006 ban lett jogerős lakhatási engedélye. Az albetétesítés pedig kitolódott 2007-re.

 

 

Klisé hegyek

Sajnos ezt a játékot újra és újra eltudják játszani az építtetők a naiv lakásvásárlókkal, akik ahelyett hogy összefognának, inkább a különalkuk világába menekülnek, ezzel kártokozva sorstársaiknak!.

Szólj hozzá!

Címkék: képviselet csőd közös lakópark felszámolás viii

A bejegyzés trackback címe:

https://magyartalansag.blog.hu/api/trackback/id/tr421131180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása